Ceremonieel huwelijk

Elkaar het Jawoord geven maar op iedere locatie die jullie wensen en alle tijd hebben om het te vieren? Elkaar op zondagmiddag aan het strand trouw beloven of tijdens barbecue in jullie tuin, het kan allemaal. Het hoeft dus geen officieel goedgekeurde locatie te zijn en je hoeft geen rekening te houden met door de gemeente vastgestelde tijden, regels of leges.

Bij een wettelijk huwelijk bepaalt de gemeente naast het tijdstip ook de maximale duur van de ceremonie. Ook de onderdelen van de ceremonie staan grotendeels vast. Bij een ceremoniële bruiloft kun je de ceremonie daarentegen zo lang en gevuld maken als je wilt.

Bij een ceremoniële bruiloft ben je bovendien vrij in de keuze voor de spreker. Ik kan meer tijd voor jullie nemen. Als je ceremonieel trouwt mag je zoveel getuigen kiezen als je wilt, al dan niet meerderjarige.

Tarief
Voor een ceremoniële huwelijk is het tarief € 825,00. Dit is inclusief een kennismakingsgesprek, het schrijven van een toespraak, het opstellen van de akte en reiskosten binnen een straal van 50 km vanaf Utrecht.